La doar o lună de la instalarea sa în fruntea Diecezei de Fort Worth, Texas, Episcopul Michael Olson interzice celebrarea Liturghiei Latine Tradiționale la Colegiul Fisher-More

O știre șoc, publicată azi în premieră de Rorate caeli, cel mai citit blog catolic tradiționalist:

Printr-o scrisoare adresată președintelui Colegiul Fisher-More, proaspăt instalatul Episcop de Fort Worth/Texas, Excelența Sa Michael Olson interzice celebrarea Sfintei Liturghii Latine Tradiționale în capela acestei instituții de învățământ.
Iată și traducerea în limba română a textului scrisorii:

Dragă Domnule King:

Vă mulțumesc pentru vizita de astăzi. Vă scriu pentru a declara oficial ceea ce v-am comunicat cu prilejul întâlnirii noastre. Aceste norme intră în vigoare imediat:

  1. Nu aveți permisiune pentru celebrarea publică a Formei Extraordinare a Sfintei Liturghii în Capela Colegiului Fisher-More. Aceasta include duminicile și zilele de peste săptămână. Credincioșii au acces în fiecare duminică la celebrarea săptămânală a Formei Extraordinare la Biserica Catolică St. Mary of the Assumption din Fort Worth.
  2. Vi se permite doar celebrarea Sfintei Liturghii în Forma Ordinară, de către preoți care sunt în posesia explicită a facultăților necesare unei astfel de celebrări, conferite de mine, în calitate de Episcop de Fort Worth.
  3. Ne-conformarea la normele de mai sus va atrage după sine revocarea din partea mea a permisiunii de a celebra Euharistia în capela dumneavoastră, precum și revocarea permisiunii de a rezerva Sfântul Sacrament în capelă.

Institui aceste norme din solicitudine pastorală și grijă pentru studenții Colegiului Fisher-More, precum și pentru sufletul dumneavoastră. Vă îndemn să vă supuneți [acestor norme]. Vă rog să transmiteți studenților dumneavoastră gratitudinea mea pentru darul buchetului spiritual. Vă rog să îi asigurați de prezența lor în rugăciunile mele. Rămân,

Sincer al Dumneavoastră în Cristos,

PS Michael F. Olson, STD

Colegiul Fisher-More, înființat în 1981, oferă un curiculum clasic în teologie, filosofie, literatură, istorie, studii clasice și finanțe/economie. Fisher-More este una dintre extrem de puținele instituții catolice de învățământ din ziua de astăzi care să le mai ceară cadrelor didactice, la începutul fiecărui an universitar, să depună Jurământul contra modernismului introdus de Sfântul Papă Pius X în 1910.
În ultimii trei ani, Sfânta Liturghie Latină Tradițională a fost celebrată zilnic în Capela colegiului, cu aprobarea fostului episcop al locului.

Reacții:

%d bloggers like this: