Pagină de discuții

Chat

Multe mulțumiri tuturor cititorilor noștri care și-au luat timpul să posteze comentarii pe acest blog. Comentarii pertinente și la obiect, în vasta lor majoritate.

Din când în când se mai găsește însă câte cineva care să dea buzna și să încerce să posteze, la nimereală, lucruri care nu au câtuși de puțin de-a face cu subiectul articolului în cauză. Faptul că cititorii noștri nu s-au lovit până acum, și nu se vor lovi nici de acum încolo de astfel de “cugetări” are o explicație foarte simplă: toate sfârșesc, fără excepție, la coșul de gunoi, înainte de a vedea lumina zilei.

Pentru a da tuturor posibilitatea să se exprime pe teme de interes general pentru audiența acestui blog, dar care nu au legătură directă cu vreun articol anume, inaugurăm această pagină de discuții generale, pagină care poate fi accesată și din meniul principal al blogului.

Cititorii noștri sunt mai mult decât bineveniți să posteze aici orice informații de interes general: știri, evenimente, propuneri de lectură, rugăciuni, etc.

 • WB

  Laudetur Iesus Christus,

  zur Info für alle Gläubige Leser :

  http://una-voce-austria.at/termine/

  da ist sehr viel los am 4-ten November in Wien !

  Grüß Gott

  • Mulțumim foarte mult pentru informație!
   Pentru ca să poată profita toată lumea, ar fi bine ca, pe cât posibil, informațiile în limbi străine să fie însoțite de un scurt rezumat în limba română.

   Ceva de genul:

   http://una-voce-austria.at/termine/

   • 3 noiembrie, orele 19:00: Sfântă Liturghie Solemnă pentru odihna celor răposați (formă specială, în care acoliții poartă tunică dalmatică) cu absolutio ad tumbam, Karlskirche, Viena, în prezența Cardinalului Raymond Burke
   • 4 noiembrie, începând de la orele 9:30: prezentare de carte, “Rămânând în adevărul lui Cristos”, Parohia Sf. Carol (St. Karl), Kreuzherrengase 1, etajul I, Viena IV (manifestarea include o introducere de Pr. Edmund Waldstein OCist: “Căsătoria și comuniunea în învățătura Bisericii Catolice și evanghelia despre familie a Cardinalului Walter Kasper”; o prelegere a Prof. Dr. Thomas Stark: “Problema istoricității în gândirea lui Walter Kasper și influența idealismului german”; o discuție în limba engleză cu E.S. Raymond Leo Cardinal Burke: “Sacramentul și realitatea căsătoriei”)
   • 4 noiembrie, orele 18:00 – Sfântă Liturghie Pontificală, celebrată de E.S. Raymond Leo Cardinal Burke, Prefectul Signaturei Apostolice; liturghia va fi urmată de o recepție în sala parohiei
   • 5 noiembrie, orele 8:00: Sfântă Liturghie votivă în cinstea Sf. Iosif, Karlskirche, Viena, celebrant: E.S. Raymond Leo Cardinal Burke
   • 1 decembrie 2014: Sfântă Liturghie corală de Advent în cinstea Preasfintei Fecioare Maria, Karlskirche, Viena
 • Deo gratias!

  Conform blogului Pr. Zuhlsdorf, decizia de a contramanda Sfânta Liturghie de la Klosterneuburg pare să fi fost luată de canonicii mănăstirii, și nu de Arhiedieceza de Viena. Să sperăm că lucrurile stau într-adevăr așa, și că nu mai urmează și alte surprize neplăcute.

  Din câte înțeleg de pe katholisches.info, Parohia St. Leopold, unde urma să fie celebrată Sfânta Liturghie din 5 noiembrie, este adminstrată de canonicii augustinieni ai Mănăstirii Klosterneuburg.

  Conform noului plan, Sfânta Liturghie din 5 noiembrie va fi celebrată, ca și cea din 4 noiembrie, tot la Karlskirche.

  PS: V-aș rămâne foarte recunoscător pentru o poză-două și câteva rânduri despre evenimentele de la Viena, poate reușim să publicăm un guest post …

  UIOGD!

  • WB

   Desigur, revenim cu un rezumat …
   cum este scris : În dar aţi primit, în dar să daţi.

   Doamne ajuta

 • WB

  o întrebare : cautam anumite postari, cele de pe blogul vechi cum ar fii

  Semnificația celebrării Sfintei Liturghii ad orientem, pe înțelesul tuturor
  http://resurrexitsicutdixit.wordpress.com/2014/05/14/semnificatia-celebrarii-sfintei-liturghii-ad-orientem-pe-intelesul-tuturor/

  sau

  Fragmente dintr-un interviu acordat de Eminența Sa, Raymond Cardinal Burke, Prefectul Signaturei Apostolice, postului de televiziune EWTN
  http://resurrexitsicutdixit.wordpress.com/2014/04/02/fragmente-dintr-un-interviu-acordat-de-eminenta-sa-raymond-cardinal-burke-prefectul-signaturei-apostolice-postului-de-televiziune-ewtn-2/

  mai exista ?

  • Da, bineînțeles. Toate articolele de pe blogul vechi au fost transferate la noua adresă. Ați încercat să faceți un “search” pe noul blog? Dați-mi, vă rog, de știre, dacă nu funcționează.

   Semnificația celebrării Sfintei Liturghii ad orientem, pe înțelesul tuturor: https://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=2321

   Fragmente dintr-un interviu acordat de Eminența Sa, Raymond Cardinal Burke, Prefectul Signaturei Apostolice, postului de televiziune EWTN:https://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=1255

 • Având în vedere evenimentele desfășurate de la venirea la cârma Bisericii a cardinalului Bergoglio ar fi bine să ne oprim puțin atenția asupra revelațiilor primite de Maria Divine Mercy, publicate la … [restul comentariului a fost îndepărtat de către autorul acestui blog]

  • Regret profund, și sper sincer că nu-mi veți lua în nume de rău faptul că nu pot permite publicarea comentariului dumneavoastră referitor la mesajele Mariei Divine Mercy, decât în formă trunchiată.

   Dați-mi voie să mă explic.

   Așa-zisele revelații ale Mariei Divine Mercy (MDM) au fost, pe bună dreptate, condamnate de către autoritățile eclesiale competente, pe motiv că ele amestecă adevărul cu o sumedenie de erori teologice. Cu alte cuvinte, nu au cum să fie autentice.

   Doar câteva exemple:

   • Mesajele MDM promovează indiferentismul și sincretismul religios

   De pildă, în mesajul MDM din 6 aprilie 2011, citim:

   “Don’t exclude anyone irrespective as to whether they are Catholics, Other Christian Denominations, Islam, Hindu, Jews, Buddhist – even those new cults which have emerged who do not believe in God, The Eternal Father.” (“Nu excludeți pe nimeni, indiferent dacă aceștia sunt catolici, [aparțin] altor denominațiuni creștine, [sau] islamului, hinduismului, iudaismului, budismului – nici chiar [pe cei care aparțin] noilor culte care nu cred în Dumnezeu, Tatăl cel Veșnic.”

   • Mesajele MDM promovează erezia lui Luther, “sola Scriptura”

   În mesajul din 25 decembrie 2010, citim:

   “Any doctrine that has not originated from Holy Scripture and which claims to proclaim the truth is a lie. This is a sin against Me and is a grievous attack on me and My Eternal Father.” (“Orice doctrină care nu își are originea în Sfânta Scriptură și care pretinde că proclamă adevărul este o minciună. Acesta este un păcat împotriva mea și un atac monstruos la adresa Tatălui Meu cel Veșnic.”)

   Evident, acest mesaj contrazice doctrina catolică infailibilă despre cele două surse ale Revelației Divine: Sfânta Tradiție și Sfânta Scriptură.

   Referitor la așa-numita “Carte a Adevărului”, în mesajul MDM din 12 noiembrie 2010 citim, printre altele:

   “It must be large, powerful and sought out by millions just like the Holy Bible.” (“Ea trebuie să fie mare, puternică, și căutată de milioane [de oameni], la fel ca Sfânta Biblie.”)

   Cum ar fi cu putință ca o revelație privată autentică să se pună pe picior de egalitate cu Sfânta Scriptură? (v. Catehismul Bisericii Catolice, nr. 67)

   • Mesajele MDM promovează erezia “milenarianismului”

   v. articolul pe această temă din Catholic Encyclopedia și Catehismul Bisericii Catolice, nr. 676.

   • Previziunile MDM despre așa-numitul “warning” (avertisment), care ar fi urmat să aibă loc în 2011, s-au dovedit a fi false

   La fel, și previziunea MDM despre falsele “apariții” și “mesaje” de la Garabandal, Spania:

   “The prophecies given at Garabandal will now become a reality. Prepare now for this event for you have only a few months left to prepare your souls” (“Profețiile de la Garabandal vor deveni acum realitate. Pregătiți-vă acum pentru acest eveniment, căci nu vă mai rămân decât câteva luni să vă pregătiți sufletele”). (v. mesajul MDM din 31 mai 2011)

   Foarte probabil, fenomenele neobișnuite observate la Garabandal au fost de natură preternaturală – sau ca să fim mai preciși, de natură demonică.
   Contrar “profețiilor” Conchitei, una dintre vizionarele de la Garabandal, Joey Lomangino a murit, în vara acestui an, fără ca mai înainte să-și fi recăpătat vederea.

   După cum ne previne Sf. Paul în 2 Corinteni:14:

   și nu este de mirare, căci și Satana însuși se preface că este un înger al luminii.

   • Mesajele MDM promovează o învățătură greșită despre Întruparea Mântuitorului

   Conform MDM, Isus s-ar fi făcut om doar pentru a ne arăta calea Mântuirii.
   Mesajul MDM omite faptul că Cea De-A Doua Persoană a Preasfintei Treimi s-a întrupat pentru a plăti prețul păcatelor noastre, și că fără acest sacrificiu Mântuirea nu ar fi fost posibilă.
   Caracterul eretic al acestui mesaj al MDM este evident.

   Deși lista erorilor este mai lungă, ne oprim aici.

   Îi implorăm pe cei care citesc aceste rânduri să se țină departe de mesajele false și periculoase ale Mariei Divine Mercy.

 • Fiind autorul acestui sit, bineînțeles că puteți publica doar o parte a comentariului meu. Cât despre condamnarea mesajelor MDM, am întâlnit preoți care le-au citit nu doar pe sărite, anumite pasaje și nu au avut nimic de condamnat.

  • WB

   Domnului sa ne rugam pentru acei preoti “rataciti” care au deviat de la adevarata Cale, de la Adevarul insusi … si Viata asa cum ne-a declarat insusi Isus Fiul lui Dumnezeu cel Viu si Vesnic.
   Si eu m-am ratacit de foarte multe ori pe marea furtunoasa a internetului si mai sunt ici colo ispite …
   Acest blog este unul care respecta si apara acest Adevar al Bisericii si eu personal multumesc lui Dumnezeu ca exista. DEO GRATIAS

 • Ca să evităm orice fel de neînțelegere: am publicat doar prima parte a comentariului dumneavoastră, deoarece nu doresc să iau parte la diseminarea mesajelor MDM, din motivele pe care le-am expus mai sus.
  În niciun caz, gestul meu nu trebuie înțeles ca un atac la persoană. După cum bănuiesc că ați avut prilejul să vă convingeți, apreciez foarte mult participarea dumneavoastră la discuțiile de pe acest blog.
  Sunt însă sincer mirat de faptul că preoții cu care ați discutat nu au găsit nimic de obiectat în mesajele MDM, care în mod evident conțin erezii. Și, așa stând lucrurile, originea lor nu poate fi una supranaturală.

 • Oricum sunt vremuri grele pentru Sfanta Biserica. Ultimele aprecieri ale Sfantului Parinte cu privire la Creatie, Big Bang si Evolutionism m-au pus pe ganduri si de ce nu, sa recunosc, m-au zguduit din rarunchi. Pentru un catolic conservator, aducerea in derizoriu a Tatalui Ceresc care “nu este un magician cu bagheta” nu poate fi decat un prilej de mahnire profunda. De ce este necesar Big Bangul unui Creator Atotputernic. De ce are El nevoie de evolutie? Atotputernicia lui Dumnezeu are nevoie de carje evolutioniste, de stiinta moderna? Care este “chipul si asemanarea noastra” in contextul evolutionismului? Maimutele antropoide sunt oare tot asemanarea lui Iahve, a Logosului si a Spriritului Sfant? Cu deosebit respect.

  • Perplexitate și mâhnire profundă, pe care o împărtășesc întru totul.
   Declarațiile șocante ale Papei Francisc despre evoluție și big-bang nu sunt în realitate altceva decât opinii personale, exprimate într-un discurs cu autoritate magisterială foarte limitată și care ar trebui tratate ca atare.
   Tragedia este că, după o jumătate de veac de “aggiornamento”, multora dintre semenii noștri le scapă această distincție fundamentală.
   Mulțumesc pentru rândurile foarte pertinente!

 • Cu respect vă răspund următoarele:
  Spuneți că mesajele Mariei Divine Mercy au fost, pe bună dreptate, condamnate de către autoritățile ecleziale competente. Mă întreb câtă competență or mai avea aceste autorități dacă mai mult de jumătate din episcopii și cardinalii participanți la ultimul sinod nu mai pot recunoaște păcatul?!
  Aștept să judecați cu aceeași celeritate și competență și predicile, discursurile și mesajele cu caracter eretic ale Sanctității Sale Papa Francisc și să-i îndemnați pe catolici să urmeze drumul cel bun.

  • Cu toate imperfecțiunile și limitările lui, singura rațiune de a fi a acestui blog este aceea de a contribui la informarea corectă a catolicilor, și nu numai, și de a-i îndemna să urmeze drumul cel bun.

   Nu am făcut niciodată un secret în aceste pagini din starea de confuzie care pare să afecteze un număr substanțial de înalți ierarhi, și nici din consecințele dezastruoase ale acestei stări de lucruri asupra credinței.

   Obiecțiile pe care le-am ridicat vis-a-vis de conținutul mesajelor MDM au fost însoțite, pe cât mi-a stat în putință, de argumente și exemple concrete.
   Nu cred că este nevoie de vreo competență specială, de care eu personal nu dispun, pentru a observa faptul că unele dintre mesajele MDM contravin credinței catolice.

   De aceea, cu respect, vă întreb: cum se împacă conținutul eretic al unora dintre mesajele MDM cu pretinsa lor origine divină?

 • WB

  Fiecare judeca pentru el, … acest blog are titlul :
  “Resurrexit sicut dixit – Știri și comentarii din lumea catolică”
  … stiri si comentarii – Nu judecăți.
  Doar atat mai vreau sa adaug la comentariul meu :
  “Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra”
  cred ca este valabil pentru toti, fara exceptii.

 • Am citit toate mesajele MDM, cu deosebită atenție, unele chiar de mai multe ori, în paralel cu referirile din Sfânta Scriptură. Nu am găsit nimic eretic în ele. Pe pasaje scoase din context, se poate dovedi orice.
  O revelație dacă nu e de natură divină e de natură diavolească. Nu există altă variantă. Ori dacă prin aceste mesaje se cere oamenilor să se roage – un Rozariu pe zi și mărturisirea deasă, la două trei săptămâni, nu are sens să fie inspirate de Satana.
  Nici mie nu mi-a fost deloc ușor să accept că trăim timpurile din urmă, nu-mi este deloc ușor să constat tragedia Bisericii Catolice și comportamentul total deplasat al Sfântului Părinte, desființarea păcatului și a sfintelor Taine. Dar nici nu vreau să mă las atras în parodia asta de biserică unde omul și preocuparea pentru bunăstarea lui ocupă locul central.
  Nu are rost să luptați împotriva mesajelor. Dacă sunt de la Dumnezeu, el va triumfa, pentru că nu poate fi oprit de nimeni. Dacă sunt de la Satana, ca orice modă, în câțiva ani va trece.
  Timpul ne va demonstra cu prisosință originea lor. Dumnezeu să vă dea darul discernământului și al înțelegerii. Lăudat să fie Isus!

  • Oricât de multe îndemnuri la spovadă și rugăciune ar conține, un mesaj care conține în același timp elemente de erezie nu are cum fi de origine divină. Aceasta este atitudinea standard a Bisericii Catolice, în vigoare de multe secole. Să nu scăpăm din vedere nici avertismentul Sfântului Paul, de care am mai amintit deja:

   “și nu este de mirare, căci și Satana însuși se preface că este un înger al luminii.” (2 Corinteni:14)

   Înainte de a lăsa scurgerea timpului să-și spună cuvântul, mi-aș permite o ultimă sugestie: ce-ar fi să recitim integral mesajul MDM din 6 aprilie 2011, purtând incredibilul titlu “Never judge other religions, creeds or sexual preferences”, în paralel cu Sfânta Scriptură (1 Corinteni 6:1–10, Galateni 5:19–22) și cu declarația infailibilă cu care se încheie enciclica Papei Eugen IV, Cantate Domino. Ar fi interesant de văzut dacă găsim vreo contradicție între mesajul MDM și sursele mai sus amintite (indiciu suplimentar: Cardinal Burke: We have to judge acts).

   P.S.: În treacăt fie spus, citind acest mesaj al MDM, m-a frapat asemănarea tematică și cea de direcție cu evenimentele care au dominat știrile din lumea catolică în ultimele câteva luni (diversele manifestări cu caracter inter-religios, pasajele cele mai controversate ale documentului “de mijloc de drum” al Sinodului Episcopilor).

   Dumnezeu să ne dea tuturor darurile cele mai folositoare pentru mântuire, după mare mila Lui!

   Ad Jesum per Mariam!

 • Semnalez, doar, că în mesajele MDM s-a prezis cu exact un an înainte demisia Papei Benedict şi, cu aproximativ o săptămână înainte, gestul dubios al lui bergoglio de a spăla şi săruta picioarele unei fete şi a unei musulmane (nu ştiu dacă e vorba de aceeaşi persoană), gest despre care în mesajul respectiv se spune “că îl jigneşte în mod deosebit pe Isus” (am citat din memorie). Pe lângă alte lucruri care s-au împlinit sau se împlinesc, inclusiv ruşinosul sinod din octombrie anul curent.

  • Da, MDM a prezis abdicarea Papei Benedict, prin februarie 2012, dacă nu mă înșeală memoria. Aceeași previziune a făcut-o și celebrul jurnalist italian Antonio Socci, la 25 septembrie 2011, la care însă a ajuns pe căi pur naturale.

   În lumina biografiei fostului Cardinal Arhiepiscop de Buenos Aires și actualului Sfânt Părinte, Papa Francisc – destul de bine cunoscută în Argentina, și din ce în ce mai cunoscută în restul lumii – tot ce pot spune este că cele două gesturi de care amintiți, prezise de MDM, nu sunt deloc surprinzătoare.
   Un bun punct de pornire pentru cei interesați de biografia Sfântului Părinte ar fi articolul publicat de Rorate caeli la 13 martie 2013, la doar câteva ore de la alegerea lui ca succesor al Sfântului Petru, care se încheie cu cuvintele:

   “May God help His Church. One can never dismiss, as humanly hard as it may seem, the possibility of a conversion … and, nonetheless, the future terrifies us.”

   Dar, în ceea ce privește discuția de față, toate cele înșirate mai sus nu reprezintă decât aspecte periferice, din moment ce singura întrebare la care încercăm să răspundem aici este următoarea: sunt oare mesajele MDM de inspirație divină?

   Răspunsul nu poate fi decât unul negativ, dat fiind conținutul heterodox al unora dintre aceste mesaje (îndemnul de a nu judeca faptele păcătoase/falsele religii, promovarea ereziilor milenarianismului și “sola Scriptura”), promovarea unor false apariții, ca cea de la Garabandal/Spania, precum și faptul că unele preziceri ale MDM nu s-au adeverit (de pildă “warning”-ul prezis pentru 2011).

   “Dumnezeu este lumină și în El nu este întuneric.” (1 Ioan 1:5)

 • WB

  Primul poate fii un gest “strategic” … foarte bine gandit, al doi-lea este un gest pur omenesc … Nu cred ca i-a cerut cineva CV-ul sau certificatul de nastere/botez …
  Intrebare : Ce a raspuns Isus cand a fost intrebat care ar fii cea mai mare porunca … si ce urma ?!
  Doar un gand …

 • Cu referire la mesajul MDM din 9 noiembrie 2014, “I will salvage 5 billion souls because of this Mission

  Sunday, November 9th, 2014 @ 15:20”, este oare acesta in concordanta cu textul biblic? 5 miliarde de oameni la o populatie actuala de circa 7 milarde, inseamna o majoritate de persoane mantuite. Minunat, cum toti ne-am dori, insa, cuvintele lui Isus din Matei 7:13,14
  “13. Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea.
  14. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.”,
  intra in contradictie cu mesajul MDM.
  Poate oare un mesaj recent sa modifice cuvantul Evangheliei? E o tema de gandit pentru toti aceea care considera aceste mesaje ca ultima revelatie, incontestabila, mai presus de Biblie. Personal, ma incred in cuvantul lui Isus din Evanghelie.

  • Mesajul MDM din 9 noiembrie pare mai degrabă inspirat de inovațiile lui Hans Urs von Balthasar și Karl Rahner despre “mântuirea universală”.

 • WB

  Am o intrebare mai personala … fiind familist ma intereseaza modelul familiei sfinte Iosif si Maria impreuna cu pruncul Dumnezeiesc Isus !
  Am gasit un articol (in lb germana) online si am mai citit intr-o carte veche (peste 100 de ani) despre sotul Mariei.
  Articolul este urmatorul : http://gott-und-gottesmutter.npage.de/vermaehlung-maria-mit-joseph.html
  Nu stiu cat de autentic este aceasta sursa, dar pastrez o anumita distanta fata de astfel de articole.
  Ce surse (autentice) cunoasteti ca exista despre Sf. Iosif ? Imi puteti da cateva sugestii ?
  Multumesc.

  UIOGD

  • M-aș bucura foarte mult să vă pot fi de folos, însă din câte știu, în afară de Sfânta Evanghelie după Matei și cea după Luca, există foarte puține surse autentice de informație despre viața Sf. Iosif.
   Episoade din viața Sf. Iosif apar într-o serie de cărți apocrife, dar faptul că ele nu au fost incluse în canonul biblic ridică semne serioase de întrebare asupra veridicității acestora.
   Mai rămân revelațiile private, ca acelea ale Fericitei Maria de Jesus de Agreda, de care pomeneați, și cele ale Fericitei Anna Katharina Emmerich (“Life of the Blessed Virgin Mary”, ISBN: 9780895550484).
   Dintre lucrările mai recente, ar merita poate amintită cea a Pr. Marie-Dominique Philippe (“The Mystery of Joseph”, Ignatius Press, ISBN: 9780972598132), despre care însă nu mă pot pronunța, fiindcă nu am citit-o.

   • WB

    Va multumesc, cartile amintite sper sa fie de folos. Sa inteleg ca revelațiile private si ca urmare operele scrise ale Fericitei Maria de Jesus de Agreda au fost verificate si aprobate de catre biserica ?
    Citeam in articolul sus mentionat ca sf. Josif ar fii avut 33 de ani cand implinea sf. Fecioara Maria varsta de 15 ani si urma sa paraseasca templul.
    In cartea (cea veche) mentionata mai scria ca sf Josif ar fii murit inainte de inceperea vietii publice a lui Isus.
    Asta ar insemna ca Iosif sotul Mariei ar fi murit la o varsta de aprox. 63 de ani.
    Poate gasiti ceva in cartile amintite pe care le-ati citit.
    Am sa mai caut si eu sa citesc …

    • Cu mare plăcere!
     În cazul scrierilor Fericitei Anna Katharina Emmerich, Episcopul de Limburg de la acea vreme, Peter Joseph, certifica faptul că ele nu conțin nimic contrar învățăturilor Bisericii Catolice și că sunt folositoare credinței.
     Lucrurile stau puțin diferit când vine vorba de scrierile Fericitei Maria de Jesus de Agreda. Atitudinea Bisericii în această privință pare să fi fost una destul de întortocheată. Catholic Encyclopedia dă mai multe detalii: http://www.newadvent.org/cathen/01229a.htm.

     • WB

      Am mai observat ca in fiecare carte la introducere este specificat acel “Nihil obstat” si “Imprimatur” cea ce inseamna ca sunt verificate si aprobate de superiorii bisericii.
      In cartea mea exista acel “Imprimatur” dat de Johannes Fidelis episcop din Chur la 22 Iunie 1898.
      Pe un site dedicat Fericitei Maria de Jesus de Agreda se specifica scrierile autentice, publicate, apocrife si nepublicate.
      Cartea “City of God” http://file1.npage.de/001784/93/bilder/p_maria_mymcog_books.jpg ar fii printre cele autentice publicate.

     • Prin “Nihil obstat” (“nu stă nimic în calea” publicării), așa-numitul censor librorum – un delegat al episcopului – atestă că lucrarea în cauză nu conține nimic contrar credinței și moralei catolice. În cazul în care autorul lucrării face parte dintr-un ordin călugăresc, este necesară și aprobarea superiorului ordinului respectiv, sub forma unui “Imprimi potest” (se poate tipări). Episcopul este cel care dă aprobarea finală, sub forma unui “Imprimatur” (“a se tipări”).
      Din nou, aprobările mai sus amintite semnifică doar faptul că lucrarea nu conține nimic contrar credinței și moralei catolice; ceea ce nu înseamnă că cei care dau aprobările sunt neapărat de acord cu fiecare opinie și declarație a autorului lucrării.

 • WB

  Rugaminte : as dori sa impartasesc un articol recent cu cititorii de limba romana (http://rorate-caeli.blogspot.ro/2014/11/in-honor-of-111th-anniversary-of-tra-le.html)
  daca binevoiti sa il traduceti.
  Danke & Vergelt’s Gott

 • WB

  Exista opțiuni la aceste comentarii de formatarea textului si care sunt acelea ?
  Din greșeală am nimerit ceva – https://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=3186#comment-295
  Ar fii util ca fiecare să-și poată scoată în evidenta ceva important dintr-un text.
  Mulțumim

 • WB

  Am cautat dar din păcate nu am găsit un articol edificator despre Sfântul Rozariu pe internet in limba romana – doar ceva de genul :
  http://brcrd.com/sfantul-rozariu/ , https://ro.wikipedia.org/wiki/Rozariu , …
  Ceva despre istoria, și tradiția acestei rugăciuni ar fii de folos.
  Doamne ajuta !

 • WB

  Legat de aparitii poate ar merita un articol Sf. Fecioara Maria http://lumea.catholica.ro/2015/01/revelatia-si-revelatiile/
  Multi credinciosi sunt manipulati prin asemenea “fenomene” in ziua de azi.

  UIOGD
  WB

  • Ceea ce sare în ochi la o citire rapidă, pe diagonală, a articolului din Lumea creștină este faptul că, deși extrem de relevante pentru vremurile de criză prin care trecem, aparițiile de la Fatima ale Sfintei Fecioare sunt pomenite doar o singură dată, tangențial …
   Am pe agendă o serie de articole despre aparițiile Sfintei Fecioare, în special despre cele de la Fatima, dar proiectul progresează anevoie, din cauza amplorii și complexității subiectului.

 • WB

  Darüber würde ein Artikel gut tun : http://www.kath.net/news/49289,…

 • WB

  Am o intrebare si o rugaminte : daca este posibil si ati dori sa creati o noua rubrica pentru a incorpora (embed) material video

  This program is from ChurchMilitant.TV

  ?

  Deo gratias

  • După cum probabil știți deja, wordpress permite incorporarea video-urilor în comentarii.
   Dacă cineva dorește să posteze un video care nu are legătură directă cu subiectul vreunui articol, cred că locul cel mai potrivit pentru așa ceva ar fi această pagină de discuții.

   • WB

    Permite doar a celor video-uri care sunt pe site-uri publice … eu ma gandeam la material video “premium” de pe site-ul ChurchMilitant.TV … deoarece am cont la ei am dreptul sa dau share prin email sau embed (cod html).
    This program is from ChurchMilitant.TV

    • WB

     Am observat ca incorporarea codului html este blocat automat de catre WP. Se poate cumva activa optiunea sau as putea primi drepturi pentru a posta ca si contributor (http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities#Contributor) ?

     • Am făcut modificările necesare pentru a permite incorporarea fișierelor video în comentarii … sper să funcționeze. Din câte știu, wordpress permite doar incorporarea video-urilor de pe youtube și vimeo, dar nu și a celor de pe alte site-uri, ca CMTV sau gloriatv.
      Și pentru că tot veni vorba de CMTV: fără niciun dubiu, Michael Voris este un om talentat, care a produs de-a lungul anilor o sumedenie de materiale interesante. Acestea fiind spuse, nu putem ignora faptul că Voris vehiculează în ultima vreme o serie de idei nu tocmai coerente și, în plus, atacă în mod nejustificat buna reputație a unor canale media tradiționaliste (de pildă The Remnant, Catholic Family News), fapt care îi pune serios la îndoială credibilitatea. Louie Verrecchio ne dă mai multe detalii:

      https://vimeo.com/87949053

      https://vimeo.com/119491458

 • WB

  Comentarile nu se pot edita odata postate ?! Exista posibilitatea ?

 • WB

  Cunoasteti cumva existenta acestui text (http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_19780225_norme-apparizioni_en.html) in limba romana ?

  P.S. noua “tema” wordpress nu prea se potriveste … si mai are si lipsuri – doar o parere personala.

 • Noua temă a blogului folosește fontul “Droid serif” pentru textul articolelor. Dacă acest font nu este instalat pe tableta/telefonul dvs. mobil, diacriticele nu vor fi afișate corect.
  “Droid serif” poate fi descărcat gratuit aici. Pentru a instala fonturi suplimentare pe iPad, aveți nevoie de aplicația “Anyfont” (sau una similară), disponibilă pe Apple AppStore.

 • WB

  Au trecut 10 ani,…

  https://youtu.be/bo9Uch_CqfM

  UIOGD

 • WB

  Merita atentia noastra …

  http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/06/cardinal-what-sister-lucia-told-me.html
  http://www.katholisches.info/?p=48636

  mai ales ultima parte : the final battle between the Lord and the reign of Satan will be about marriage and the family

 • Un anume “Parintele Elpidie” vă copiază articolele pe Facebook uitând să citeze sursa.
  Exemplu
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=120247314984071&id=100009964086885&substory_index=0

  • Vă mulțumesc foarte mult pentru semnalare, precum și pentru comentariul pe care i l-ați lăsat “Părintelui Elpidie” pe Facebook. Să sperăm că a înțeles mesajul …

   • Comentariu care a fost sters dupa cum se pare …

    • Rămâne oricând deschisă posibilitatea depunerii unei plângeri la Facebook …

 • Ioan Moisin

  DUMNEZEU NE VORBEȘTE DESPRE FAMILIE.

  Fundamentul familiei creștine este căsătoria între un bărbat și o femeie, pe care Mântuitorul Cristos a înălțat-o la demnitatea de Sacrament, deci de Sfântă Taină. Că aievea este taină o arată lămurit Sfântul Apostol Paul, care scrie că ”bărbatul este capul femeii, după cum Cristos este capul Bisericii” (Efeseni 5, 22-23), adăugând: ”Voi bărbații, iubiți-vă femeile, după cum și Cristos a iubit Biserica și s-a dat pentru ea, spre a o sfinți, curățind-o prin cuvânt în baia de apă,ca să-și poată pune alături o Biserică măreață, fără nici o pată, fără creț, sau ceva asemănător, ci să fie sfântă și nevinovată. Astfel trebuie bărbații să-și iubească femeile lor, ca pe înseși corpurile lor. Cine-și iubește femeia, pe sine se iubește. Nimeni, niciodată, nu și-a urât corpul său; dimpotrivă, îl nutrește și-i poartă de grijă, precum și Cristos face pentru Biserică; noi suntem doar mădulare ale Corpului său. ”Pentru aceea omul va părăsi tată și mamă și se va alătura de femeia sa, iar amândoi vor deveni un singur corp”. Acest mister este mare; eu îl spun despre Cristos și Biserică. Oricum, la voi fiecare să-și iubească femeia ca pe sine însuși, iar femeia să-și respecte bărbatul.” (Efeseni 5, 25-33). În cadrul acestui mister, a tainei legăturii dintre Cristos și Biserică, se cere privită taina Căsătoriei.
  Așadar, este vorba în Căsătorie de un bărbat și o femeie. Peste tot în Biblie e vorba numai de un bărbat și o femeie, nicidecum de ”căsătoria” între un bărbat și un bărbat sau între o femeie și o femeie. Problema aceasta e atât de importantă, fundamentală pentru planul creator al lui Dumnezeu și pentru societate – ca și pentru biserică -, încât Dumnezeu a ținut să o sublinieze încă din prima carte a Bibliei, anume în cartea Facerea (Geneza):
  1) – ”Și a făcut Dumnezeu pe om ,…, bărbat și femeie i-a făcut. Și i-a binecuvântat pe ei Dumnezeu și le-a zis lor Dumnezeu: ”Fiți roditori și vă înmulțiți…” (Facerea 1, 27-28).
  2) – ”Pentru aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup”. (Facerea 2, 24). Prin ”omul” se înțelege bărbatul în contextul respectiv.
  La aceste paragrafe se referă și Mântuitorul Cristos, care-i lămurește pe Farisei în privința indisolubilității Căsătoriei: ”Niște Farisei se apropiară de Isus și, ca să-l pună la încercare, ziseră: ”Îi este învoit oare unui bărbat să-și lase femeia pentru orice motiv?” El le răspunse: ”Nu ați citit cum Creatorul i-a creat dintru început bărbat și femeie și a zis: ”Pentru aceea omul va părăsi tată și mamă, și se va alipi de femeia sa, iar amândoi vor deveni un singur trup?” Așa că nu mai sunt doi ci un singur trup. Prin urmare, ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă, (…). Vă spun dar: cine-și va lăsa soția, în afară de concubinaj, și va lua alta, făptuiește adulterul; iar cine ia în căsătorie o lăsată de bărbat, făptuiește adulterul.” (Matei 19, 3-6 și 9).
  Să reținem până aici însemnătatea pe care Dumnezeu Creatorul și Dumnezeu Răscumpărătorul au acordat-o Căsătoriei pe care au arătat-o că este admisă de voința divină numai între un bărbat și o femeie, ba încă fiind indisolubilă. Să mai reținem că binecuvântarea lui Dumnezeu adresată lui Adam și Evei (iar prin ei și urmașilor lor): ”Fiți roditori și vă înmulțiți…”, rămâne fără obiect în pretinsele ”căsătorii” homosexuale, care se situează astfel în afara planului creator divin și sunt excluse de la binecuvântarea lui Dumnezeu. De asemenea, în cazul așa-ziselor ”căsătorii” homosexuale nu poate fi vorba de nici-o relaționare cu taina legăturii dintre Cristos și Biserică, deci ele nu au constituit, nu constituie și nu vor putea constitui niciodată o Sfântă Taină, un Sacrament. Ele sunt nule în fața lui Dumnezeu și, implicit, în fața Bisericii.
  Mai mult decât atât, însăși practicarea homosexualității, chiar în afară de pretinsa ”căsătorie” homosexuală, este în ochii lui Dumnezeu un păcat ”grozav de greu” (Facerea 18,20). Vechiul Testament ne relatează cum a decurs convorbirea Domnului (în cadrul vizitei celor trei îngeri) cu Avraam despre Sodoma și Gomora: ”Atunci Domnul a grăit: ”De vreme ce strigătul împotriva Sodomei și Gomorei este mare și păcatul lor grozav de greu. Mă pogor acum să văd dacă faptele lor sunt întocmai precum arată strigarea ajunsă la mine…”(Facerea 18, 20-21). Doi dintre cei trei îngeri luară imediat drumul către Sodoma, dar ”Avraam mai rămase pe loc în fața Domnului ”și încercă să-l înduplece să nu distrugă cetățile, spunându-i: ”Nimici-vei tu pe cel drept odată cu cel păcătos? Poate că se află cincizeci de drepți înlăuntrul cetății; oare prăpădi-vei tu și nu vei cruța locul,pentru cei cincizeci de drepți dinlăuntru? Departe de tine să faci un lucru ca acesta! Să ucizi pe cel drept de-a-valma cu cel rău și să-i meargă celui drept la fel ca nelegiuitului. Departe de tine! Judecătorul a tot pământul oare nu va face dreptate?” (Facerea, 21-25). Dumnezeu îi răspunde că va cruța Sodoma și tot ținutul dacă vor fi 50 de drepți, ”în hatârul lor!” (Facerea 18,26). Așadar, Avraam însuși, deși căuta să salveze Sodoma, folosea cuvintele: ”cel păcătos”, ”cel rău” și ”nelegiuitul”, pentru a-l desemna pe oricare dintre cei dedați acolo la păcatul sodomiei. Având îndoieli că vor fi măcar 50 care să fie drepți, Avraam își continuă rugămintea sub forma unei târguieli, scăzând cifra necesară a celor drepți la 45, apoi 40, apoi 30, apoi 20, apoi 10. Domnul îi răspunde la fiecare cifră că va cruța cetatea, încheind așa: ”Nu o voi pierde pentru cei zece!”(Vezi: Facerea 18,27-32). Ei bine, nu s-au găsit 10 drepți și Sodoma a fost nimicită, dar numai după ce dreptul Lot, cu soția și fiicele lor au fost scoși de înger aproape forțat din cetate, pentru a le fi salvată viața, deoarece ”Dumnezeu, nimicind cetățile, și-a adus aminte de Avraam și a scos pe Lot din mijlocul pieirii…” (Facerea 19,29). Adică, îi promisese lui Avraam că nu-l va da pieirii pe cel drept laolaltă cu cel păcătos. De aici reiese că locuitorii din Sodoma și Gomora, care practicau homosexualitatea, erau socotiți păcătoși de Dumnezeu (de altfel și de Avraam). Gravitatea pedepsei indică și gravitatea păcatului: ”Domnul a turnat asupra Sodomei și asupra Gomorei ploaie de pucioasă și de foc, de la Domnul din cer. Și a prăpădit cetățile acelea și tot ținutul și pe toți locuitorii cetăților și tot ce creștea pe câmpie.” (Facerea 19,24-25).
  Acestea se arată în Vechiul Testament despre păcatul grav al homosexualității.
  În Noul Testament, avertismentele sunt la fel de elocvente în acest sens. Mântuitorul Cristos s-a referit nu o dată la Sodoma și Gomora, avertizând asupra Zilei Judecății. (Vezi Matei 10, 14-15; 11, 23-24; Luca 10,10-12). Prin aceasta a confirmat adevărul despre pedepsirea acelor cetăți. Sfântul Apostol Petru explică faptul că, Dumnezeu ”a prefăcut în cenusă și a osândit la nimicire orașele Sodoma și Gomora, ca să le pună drept pildă nelegiuiților din viitor” (2 Petru 2,6). Rețineți bine cuvintele ”din viitor”. Ce înseamnă? Înseamnă că Dumnezeu nu-și schimbă cu nimic poziția referitoare la un asemenea păcat, indiferent cât ar dura acest viitor. Sfântul Apostol Petru îi numește ”nelegiuiți” pe homosexualii din Sodoma, iar faptele lor le numește ”ticăloase”, precizând: ”Dacă Dumnezeu … l-a scăpat pe Lot cel drept, care suferea de purtarea desfrânată a nelegiuiților, deoarece acest drept, care locuia printre ei, era zi de zi chinuit în sufletul lui cinstit la văzul și auzul faptelor ticăloase, – atunci Domnul știe să-i scape din încercare pe cei evlavioși și să-i păstreze pe nelegiuiți spre a-i pedepsi de ziua judecății, mai ales pe cei care în pofta lor murdară se dedau desfătării trupului …” (2 Petru 2,4 și 7-10). Așadar, ca și Cristos, și Sfântul Apostol Petru atrage atenția în acest context asupra pedepsei din Ziua Judecății.
  De altfel, Sfântul Iuda (e o altă persoană decât Iuda Iscarioteanul care l-a trădat pe Isus) scrie fără ocol: ”Deasemenea Sodoma și Gomora și orașele dimprejur, care ca și ele s-au dedat la desfrâu și au urmat patima împotriva firii, ne stau ca pildă în pedeapsa focului de veci.” (Iuda 7-8). Atenție la această pedeapsă !
  Sfântul Apostol Paul, numit și ”Apostolul Neamurilor”, referindu-se la sodomie, o numește ”patimă josnică”, ”nerușinare”, ”rătăcire” etc., vorbind astefel despre păgânii care au rătăcit de la cunoașterea lui Dumnezeu: ”de aceea i-a lăsat Dumnezeu pradă patimilor josnice, căci femeile lor au înlocuit folosirea firească prin aceea împotriva firii. Tot așa și bărbații,au lăsat folosirea firească a femeii și s-au aprins de pofta lor unii pentru alții; au făptuit nerușinarea bărbat cu bărbat, luându-și în ei înșiși răsplata cuvenită rătăcirii lor. Și, tot așa cum ei n-au aflat de cuviință să păstreze cunoașterea lui Dumnezeu, Dumnezeu i-a lăsat pradă minții lor stricate, încât să facă lucruri necuvenite.” (Romani 1, 26-28). Iar în alt loc avertizează fără echivoc: ”Să nu vă amăgiți! Nici desfrânații, nici idolatrii, nici adulterii,nici pederaștii, nici sodomiștii (…) nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.” (1 Cor.6, 9-10). Sfântul Apostol Paul precizează că sodomia se încadrează între faptele care se împotrivesc învățăturii Evangheliei: ”Da, noi știm … că legea nu este făcută pentru omul drept, ci pentru nelegiuiți și nesupuși, pentru cei fără Dumnezeu și păcătoși, cei ticăloși și pângăritori,ucigași de tată și de mamă, asasini, destrăbălați, sodomiști, negustori de sclavi, mincinoși, sperjuri, și orice se împotrivește învățăturii sănătoase, corespunzătoare cu Evanghelia slăvită a fericitului Dumnezeu, încredințată mie.” (1 Timotei 1, 8-11). Și îndeamnă: ”Vă spun așadar, și martor îl iau pe Domnul: nu vă mai purtați cum se poartă păgânii, în deșertăciunea minții lor. Întunecați la cuget, ei s-au înstrăinat de viața lui Dumnezeu, din cauza neștiinței lor. Deveniți nepăsători, s-au dedat desfrâului până la făptuirea fără saț a oricărei necurății.” (Efeseni 4, 17-19).
  Mântuitorul Cristos enumera printre acele ”rele” care ”pătează omul”: ”necurățiile,…, adulterele,…, depravarea.” (Marcu 7, 22-23).
  Nu mai e nevoie să insistăm cu alte citate pentru a dovedi că atât Vechiul Testament cât și Noul Testament condamnă moral homosexualitatea.
  De ce Dumnezeu s-a pronunțat atât de categoric împotriva homosexualității? Foarte simplu: pentru că este o faptă total opusă planului Său creator, așa cum acesta reiese din primele cuvinte pe care le-a adresat primilor oameni: ”Fiți roditori și vă înmulțiți…” (Facerea 2, 28). Pentru aceasta este nevoie de legătura căsătoriei între un bărbat și o femeie, care pot să procreeze, nu între doi homosexuali, care nu pot să procreeze. Căsătoria între un bărbat și o femeie e conformă planului creator divin, ei devenind colaboratorii lui Dumnezeu la crearea unei noi ființe umane, în vreme ce pretinsa ”căsătorie” între doi homosexuali sau între două lesbiene e contrară planului creator divin, aceștia neputând să nască nimic. Cât de importantă este nașterea copiilor o arată Sfântul Apostol Paul, care scrie că ”femeia (…) se va mântui devenind mamă, numai să stăruiască în credință, dragoste și sfințenie.” (1 Timotei 2, 14-15).
  Și aici ajungem la un alt aspect contrar planului creator divin, anume avortul. Crima avortului a luat astăzi proporțiile unui genocid, care amenință fundamentul biologic al poporului, distrugându-l treptat, și totodată distruge indirect și treptat Biserica, deoarece, pentru ca Biserica să aibă credincioși este nevoie ca ei să se nască nu să fie uciși în sânul mamei lor și aruncați la canal ca un gunoi. De aceea, avortul ar trebui să ocupe primul loc în discuțiile despre familie. Întrucât copilul conceput, chiar dacă încă nu s-a născut, este o persoană umană, el are dreptul la viață, iar părinții au datoria să-i apere acest drept, să-l lase să se nască,și nu numai atît, ci și să-l crească și să-l educe. Amândoi părinții au această datorie. Sfântul Apostol Paul cere părinților în privința educării copiilor: ”Voi părinții, …, creșteți-i la școala și cumințenia Domnului.” (Efeseni 5, 4). Astăzi,când o asemenea educație este confruntată cu atâtea sfidări în școală și în societate părinții trebuie ajutați de preoți să contrabalanseze aceste sfidări. Divorțul este aproape întotdeauna o dramă pentru copii. Să nu se uite cuvintele Sfântului Apostol Pavel în apărarea căsătoriei: ”Căsătoriților însă nu eu le poruncesc, ci Domnul: femeia să nu se despartă de bărbat; dar dacă totuși s-a despărțit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul ei, iar bărbatul să nu-și alunge soția.” (1 Corinteni 10-11). Asupra acestor importante probleme de viață ar trebui să stăruie o discuție despre familie și să se dea în finalul ei îndrumări practice pentru preoți și credincioși:
  1. – Cum să fie evitate divorțurile.
  2. – Cum să fie împăcați soții despărțiți.
  3. – Educarea viitorilor soți și a celor căsătoriți în spiritul eroismului creștin, pentru a refuza avorturile și divorțul, pentru a muncii serios și cinstit în vederea întreținerii familiei și pentru educarea creștină a copiilor. Vorbim de eroism creștin, deoarece trăim vremuri grele și potrivnice, nu e deloc exagerat să vorbim de purtarea unei cruci în familie, de dragul lui Cristos. Mântuitorul ne-a spus: ”Dacă vrea cineva să mă urmeze, să renunțe la sine însuși, să-și ia crucea și să mă însoțească.” (Marcu 8, 34-35).
  Rezumând, iată ce ne spune Dumnezeu despre familie:
  1. – Atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament, Dumnezeu respinge categoric și sistematic homosexualitatea și o condamnă cu mare gravitate.
  2. – Pretinsa ”căsătorie” între homosexuali este cu totul în afara cerințelor lui Dumnezeu din Vechiul Testament și Noul Testament, din două motive:
  a) – În întreaga Biblie (Vechiul Testament și Noul Testament) nu se admite, după voința lui Dumnezeu, decât căsătoria între un bărbat și o femeie.
  b) – Întrucât homosexualitatea însăși e arătată de Dumnezeu ca un păcat ”grozav de greu”, o pretinsă ”căsătorie” homosexuală,pe care Dumnezeu nu are cum să o accepte, este tot păcat greu.
  3. – În Noul Testament, Cristos – Dumnezeu apără indisolubilitatea Căsătoriei, avertizând: ”Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă.”
  Vom încheia, reamintind cuvintele lui Cristos-Dumnezeu: ”Cerul și pământul vor trece; cuvintele mele nu vor trece.” ( Matei 24, 35). Ele rămân veșnice în integralitatea lor. Iar Biserica și morala practică sunt chemate să le urmeze cu fidelitate.
  Dacă mai are cineva vreo îndoială că Dumnezeu nu și-a schimbat și nu-și va schimba niciodată atitudinea față de păcatul desfrâului, ca și față de alte păcate, îi amintim ce scrie în Apocalipsă (cartea cu care se încheie Noul Testament): ”Atunci Acela care șade pe tron zise: ”(…). Celor lași însă, și necredincioși, depravați, ucigași, destrăbălați, vrăjitori, idolatri, și tuturor mincinoșilor, în iazul aprins de foc și pucioasă le este partea; aceasta este a doua moarte.” ” (Apocalipsa 21, 5 și 8). Și tot acolo, la încheiere,se scrie: ”Și mi-a zis: ”Să nu pui sub pecete cuvintele profetice ale acestei cărți, căci timpul este aproape (…). Iată, vin în curând, iar răsplata mea cu mine este, ca să plătesc fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa și Omega, Întâiul și Ultimul, începutul și sfârșitul. Fericiți cei care își spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieții și să poată intra pe porțile cetății! Afară câinii, vrăjitorii, destrăbălații, ucigașii, idolatrii, și oricine iubește și făptuiește minciuna!” ” (Apocalipsa, 22, 10 și 12-15). Am subliniat ce ne interesează aici. Iar în final se avertizează: ”Pun în vedere oricui ascultă cuvintele profetice ale acestei cărți: ”Dacă cineva va adăuga ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga plăgile scrise în această carte. Iar dacă cineva va șterge din cuvintele acestei cărți profetice, Dumnezeu îi va șterge partea lui la pomul vieții și la cetatea sfântă, despre care s-a scris în această carte!” ” (Apocalipsa 22, 18-19).
  Fără îndoială, astăzi Biserica și lumea se află într-un moment de mare cumpănă, în care o decizie greșită în marile probleme ale familiei va avea urmări negative pe cât de ample, pe atât de dramatice. Dumnezeu ne-a vorbit despre voința lui în privința familiei. Una din două: ori o urmăm și suntem în tabăra Lui, ori nu o urmăm și suntem în tabăra opusă Lui. Fiecare este liber să decidă. Noi ne situăm clar și ferm în tabăra lui Dumnezeu.

  Preot Profesor Doctor Anton Moisin,
  fost profesor la Academia Teologică din Blaj.
  Profesor Ing. Ioan Moisin, fost Senator al României.

  Victoria
  (Romania),
  23 Septembrie 2015.

  • Sfinția Voastră, Părinte Prof. Dr. Anton Moisin,
   Stimate domnule Senator Prof. inginer Ioan Moisin,

   vă rog să primiți cele mai calde și sincere mulțumiri pentru frumosul și emoționantul cuvânt de învățătură.

   Și noi ne situăm clar și ferm în tabăra lui Dumnezeu.

   • Ioan Moisin

    Vă mulțumim pentru solidaritatea exprimată.
    Bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii în lupta pentru apărarea familiei.

    Pr. Anton Moisin și Ioan Moisin.

 • Dacă doresc distribuirea oricărui articol de pe blogul Dvs. pe Facebook, când dau click pe icon “f” caseta care se deschide apare acoperită de textul articolului. Doar foarte puțin din partea superioară a casetei este vizibilă. Vă rog să remediați acest inconvenient.
  Mulțumesc

  • Regret sincer neplăcerea.
   Tot ce pot spune deocamdată este că tocmai am testat widget-ul cu pricina pe mai multe sisteme de operare, fără însă a putea reproduce problema.

 • Când spunem că “Cea De-A Doua Persoană a Preasfintei Treimi s-a întrupat pentru a plăti prețul păcatelor noastre, și că fără acest sacrificiu Mântuirea nu ar fi fost posibilă.” (vezi ultimul paragraf postat în data 4 noiembrie 2014), m-am întrebat deseori, cui a trebuit să plătească Isus ?

  • Cui a trebuit să plătească Iisus?

   Celui Căruia I-am greșit și împotriva Căruia am păcătuit cu toții. Celui care ne-a creat din nimic, Celui care este Existența însăși, fără de Care nimeni și nimic nu poate exista, Celui care este “atotputernic, veșnic, imens, incomprehensibil, infinit în intelect și voință și în toate perfecțiunile”, Celui “unic, care este substanță spirituală simplă în întregime și imutabil” (vezi Constituția Dogmatică a Conciliului Vatican I, Dei Filius, cap. 1). Singurului Dumnezeu adevărat, o singură Ființă, în trei Persoane Divine egale – Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

   Venerabilul Arhiepiscop Fulton Sheen rezumă lucrurile după cum urmează:

   Am păcătuit.

   Împotriva cui am păcătuit?

   Împotriva lui Dumnezeu.

   Păcatul este măsurat în raport cu Cel împotriva căruia a fost comis.

   Noi am păcătuit împotriva lui Dumnezeu.

   Dumnezeu este infinit; prin urmare, vinovăția și păcatul nostru sunt infinite.

   Așadar, o datorie infinită – ca păcatul – nu poate fi plătită decât de Cineva infinit – iar Dumnezeu este singura ființă infinită.

   Prin urmare, pentru a putea plăti păcatele noastre – lucru care, inevitabil, presupune suferință – a fost necesar ca Dumnezeu să se facă părtaș la natura umană, adică să se întrupeze. Lucru care s-a și întâmplat, în Persoana lui Iisus Christos, cea de-a Doua Persoană a Sfintei Tremi – Dumnezeu adevărat și om adevărat, care are două naturi distincte și inconfundabile – divină și umană – reunite într-o singură persoană.

   (cf. Arhiepiscopul Fulton J. Sheen – Your Life is Worth Living, St. Andrew’s Press, 2001, pp.62-63).

 • WB

  As dori sa va atrag atentia asupra unui articol care este vrednic de tradus :
  07 Januar 2016, 12:00
  Wie gehorsam muss ich meinem Bischof sein?
  http://www.kath.net/news/53511
  in limita timpului dvs. disponibil.
  Si o rugaminte as avea : daca este posibil sa se adauge o optiune de a imprima (pdf) articole din acest blog pentru a le citi ulterior “offline”.
  Multumesc anticipat.
  UIOGD

 • Mulțumesc mult pentru semnalare!

  Adăugarea unei versiuni pdf ar putea intra în discuție, cel puțin pentru articolele mai lungi. O metodă alternativă simplă, deși mai puțin elegantă, ar fi salvarea articolelor în format pdf din meniul browserului web: File → Print → Print as pdf.

 • WB

  Doua stiri interesante (de ultima ora) pe o tema foarte populara in tara :

  http://www.kath.net/news/55828

  http://www.katholisches.info/2016/07/04/medjugorje-ernennung-eines-vatikanischen-verwalters-und-anerkennung-als-heiligtum/

  … poate intereseaza pe cineva ?!

 • WB

  Kulturkatholizismus – Catolicism cultural
  http://commentarium.de/2017/05/kulturkatholizismus/

%d bloggers like this: