Cardinalul Burke: Dacă Papa nu va răspunde la Dubii, va trebui “să corectăm această situație”

NewImage

Săptămâna trecută, Cardinalul Raymond Burke s-a aflat în vizită în Statele Unite, țara sa natală. Pe itinerariul său a figurat și Biserica St. Raymond of Peñafort din Springfield, Virginia, unde Eminența Sa a susținut o conferință de presă.

Inevitabil, discuțiile au atins și tema Dubiilor și cea a corijării formale de care pomenea Eminența Sa încă de la sfârșitul anului trecut.

Întrebare: Circulă o mulțime de zvonuri despre Dubiile pe care Eminența Voastră și alți trei stimați cardinali le-ați înaintat Sfântului Părinte despre divorț, recăsătorie și Sfânta Împărtășanie … știți cumva dacă va fi vreun răspuns la Dubii din partea Sfântului Părinte sau a CDC?

Cardinalul Burke: Desigur, sper că va fi [un răspuns], deoarece acestea sunt întrebări fundamentale ridicate, evident, de textul … exortației apostolice post-sinodale Amoris laetitia. Până când se va da un răspuns la aceste întrebări, în Biserică va continua să se răspândească o confuzie foarte nocivă.

Această confuzie, a mai arătat Cardinalul Burke, “are de-a face cu adevărul că există unele acte care sunt eronate, întotdeauna și peste tot”. “Cardinalii vor continua să insiste să primească un răspuns la aceste întrebări oneste”.

Dacă nu se va da un răspuns, a mai adăugat Emineța Sa, “atunci va trebui, pur și simplu, să corectăm această situație, repet, într-o manieră respectuoasă, care să spună pur și simplu, să derive răspunsul la aceste întrebări din învățătura constantă a Bisericii și să facă cunoscut acest lucru, pentru binele sufletelor”.

Sursa: aici.

 • jiohn Lecturer

  Cu tot respectul fata de Eminenta Sa, nu inteleg: exista motive temeinice pentru a mai spera un raspuns din partea papei Francisc cu privire la scrisoarea celor 4 Cardinali? Cat ar trebui oare sa mai asteptam? Un an? Sau cinci? Sau 3 luni? Sau 40 de ani? Sau…? Deocamdata vedem ca acest document unic in intreaga istorie a Bisericii – “Amoris Laetitia” – este in continuare promovat, expus credinciosilor de pretutindeni, recomandat etc… cat mai poate fi acceptata o asemenea situatie de erodare sistematica a credintei? Nu ca ar fi ceva nou, insa proportiile fenomenului sunt dincolo de orice inchipuire….

  • joannesromanus

   Împărtășesc întru totul nedumerirea dumneavoastră.

   În plus, cred că ar mai trebui subliniat încă un aspect important, dar care nu sare neapărat în ochi la prima vedere: în noiembrie trecut, Cardinalul Burke vorbea despre un “act formal de corijare” a Suveranului Pontif pentru o eroare gravă; acum, vorbește despre o “corectare a situației”.

   Și cum ar urma, concret, să fie corectată “situația”? După toate aparențele, dată fiind tăcerea Suveranului Pontif, cei patru cardinali își vor răspunde singuri, punct de punct, la cele cinci dubii înaintate Papei Francisc acum mai bine de o jumătate de an …

%d bloggers like this: