Papa Francisc se gândește să permită hirotonirea la preoție a unor bărbați însurați de rit latin

NewImage

Potrivit Episcopului Erwin Kräutler, care a slujit vreme îndelungată în zona Amazonului, un proiect în acest sens a ajuns deja pe biroul Papei Francisc. Știrea a fost publicată inițial în săpătmânalul german Die Zeit, fiind mai apoi preluată de site-ul catolic austriac kath.net.

Cu toate consecințele negative incalculabile ale unei astfel de schimbări radicale, suporterii ei consideră că penuria de preoți din regiunea Amazonului ar justifica-o. Cât despre singurul remediu real al crizei vocațiilor la preoție – întoarcerea la Tradiție – nu se aude absolut nimic. Fapt care ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește adevăratul scop al acestor ”reforme”.

Kath.net relatează:

După părerea lui Kräutler, este clar faptul că aici se pune problema schimbării condițiilor de admitere la preoția ministerială “și, probabil, și [problema] hirotonirii femeilor la diaconie, căci, în marea lor majoritate, micile comunități sunt conduse de femei.”

După toate aparențele, la Sinodul dedicat problemelor din regiunea Amazonului care urmează să aibă loc în 2019, hirotonirea la preoție a “viri probati” – bărbați însurați de o integritate morală dovedită – va fi unul dintre punctele centrale ale dezbaterii. Dar, ca și în cazul celor două Sinoade precedente pe tema familiei, se pare că și concluziile la care ar urma să ajungă acest din urmă Sinod vor fi stabilite dinainte.

%d bloggers like this: